Info

een portretfoto van Jan, een witte non-binaire persoon

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Jan Jupiter Broekhuizen: kind van de jaren ‘90, neurodivergent zacht ei, en non-binaire queer illustrator. Ik ben Jupiter Illustraties gestart om de wereld een klein beetje vrolijker en kleurrijker te maken door middel van mijn beeldende werk.

Ik heb een afgeronde BA in Fine Art, en hoewel ik na mijn afstuderen de wereld van beeldende vormgeving een tijdje vaarwel heb gezegd, kon ik de creatieve kriebel niet langer negeren.

Naast mijn illustratiewerk en mijn grotemensenbaan vind ik het heerlijk om te knuffelen met mijn kat, een boek te lezen of een film te kijken, en ik sta graag in de keuken om een heerlijk vegan baksel in elkaar te draaien. Ook ben ik de secretaris van Stichting Trans Magazine.

 

Wat maak ik?

Ik maak digitale illustraties in de breedste zin van het woord: van kaarten tot zelfportretten en van boekillustraties tot strooigoed bij een online artikel.

Mijn stijl is brutaal, met duidelijke lijnen en uitgesproken contrast in zowel kleur als intensiteit. Ik vind het leuk om tekst en beeld te combineren.

Mijn werk gaat vaak over dingen die me nauw aan het hart gaan en te maken hebben met mijn identiteit. Ik ben een neurodivergente queer nerd en dat zie je terug in mijn illustraties!

Ben je nieuwsgierig naar wat ik maak? Neem dan een kijkje in mijn Portfolio!

 

In het nieuws

Hieronder vind je een overzicht van publicaties over mij en mijn werk:

“Jan Jupiter Broekhuizen is non-binair: geen man, geen vrouw en ook niet iets daar tussen in” (RTV Oost, 24 september 2023)

“Roze Golf 24-09: Illustrator Jan Jupiter Broekhuizen is non-binair” (Roze Golf podcast, 24 september 2023)

“Pride is meer dan een maand!” - Houtense illustrator Jan Jupiter zamelt geld in voor een kleurrijke queer kalender (Houtens Nieuws, 1 augustus 2023)

 

Met wie heb ik samengewerkt?

Ik heb tot nu toe het genoegen gehad om illustraties te maken voor onder anderen:

 

TRANS Magazine

VICE

OneWorld Magazine

Inclusicards

Vulgar History podcast

De (echte) gendercritici

X - Alles En Niets

 

Wil jij ook in dit rijtje? Neem dan contact met me op!

 

Verder heb ik in de periode juli - september 2023 een crowdfundingcampagne georganiseerd via voordekunst.nl om mijn Pride-kalender te kunnen financieren. Je kunt de campagne hier vinden!